Kézilabda kupa

Hírmondó

VAKSZ: Száz csókot ád majd a vesztes meccs után!

2024-05-13

Vasárnap este (2024. május 12-én) lejátszották a 29. Férfi Kézilabda Világ- bajnokság európai selejtező visszavágó mérkőzéseit. A harmadik fordulóban 22 nemzeti válogatott szállt harcba a döntőbe való jutásért. Magyarország válogatottja Litvánia ellenében kettős győzelemmel (33-26, 36-23) biztosan „lépett” tovább. A sorozat legnagyobb meglepetését Olaszország okozta: az első fordulóból indulva Törökország, Belgium és Montenegró „testén vere- kedte" be magát a döntőbe. A mezőny kiegyensúlyozottságát jellemezte, hogy két összecsapáson összesítésben mindössze egy gól döntött: Feröer-szigetek–Észak-Macedónia 60-61, Spanyolország–Szerbia 54-53! A Görögor- szág–Hollandia mérkőzés továbbjutója is sokáig kérdéses volt, végül az északiak két góllal „behúzták” a továbbjutást (56-58). A többi földrészen is ismertté váltak a résztvevők. Nagy meglepetések nem történtek, talán az számít újdonságnak, hogy Guinea is kivívta a jogot a döntőben való szerep- lésre. Újdonságnak tűnhet még, hogy az Egyesült Államok szabadkártyát kapott. (Ez eddig 30 résztvevő ország). Mivel Ausztrália és Új-Zéland válo- gatottjának nem sikerült az Ázsia-bajnokság első öt helyezettje között vé- gezni, kvótájuk szabadkártyává vált, mely jelenleg függőben van. A mai napon fejeződött be Mexico Cityben a Nor.Ca-bajnokság (az észak-amerikai és karibi férfi nemzeti válogatottak hivatalos versenye, egyben a Páname- rikai Kézilabda Bajnokság kvalifikációs tornája), ahol helyi idő szerint 17:00 órakor Kuba és Mexikó vívta a döntőt. (A végeredményről jelenleg nincs hírünk.) Innen a győztes kvalifikálja magát a 29. Férfi Kézilabda Világbajnok- ságra.

2024-05-12Bővebben »
A Storhamar Handball Elite nyerte a női Európa Ligát

Vasárnap délután (2024. május 12-én) Graz-ban a helyosztó mérkőzésekkel befejeződött a női Európa Liga 2023-2024. évi küzdelemsorozata. A délutáni bronzcsatában a Neptunes de Nantes a mérkőzés végére elszórakozta hét- gólos előnyét, s az utolsó percben megfordította az eredményt a HC Dunarea Braila (33-32), időkérés után azonban az utolsó másodpercekben erre még válaszolt a francia csapat (33-33). Következtek a hétméteresek: az első soro- zatban egyik csapat sem hibázott (38-38), a folytatásban Jelena Zsifkovics lövésébe belekapott Jessica Ryde, Marine Dupuis lövését viszont nem tudta hárítani a román kapus, így a szétlövésben Neptunes de Nantes „behúzta” a bronzérmet (38-39). A CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud – Storhamar Handball Elite által vívott döntőben fej-fej mellett csordogált a mérkőzés, egyik csapat sem tudott két gólnál nagyobb előnyt kicsikarni. Itt is kinézett a hétméteres párbaj, ám az utolsó másfél percben egygólos vezetésnél (27-28) az ember- előnyben játszó higgadtabb norvégok büntetőt harcoltak ki, melyet Anniken Obaidli értékesített, mely azt jelentette: a norvég Storhamar Handball Elite nyerte a női Európa Ligát.

Fotó: EHF / Anze Malovrh / kolektiff

2024-05-12

Kedden délután, 17:00 órakor az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) illetéke- sei Budapesten, a Sport TV stúdiójában kisorsolták a női és férfi Bajnokok Ligája elődöntőinek párosításait. A nőknél a francia Metz Handball, a magyar Győri Audi ETO KC, a német SG BBM Bietigheim és a dán Team Esbjerg, míg a férfiaknál a dán Aalborg Håndbold, a német SC Magdeburg, a német THW Kiel és a spanyol Barça csapatai szereztek jogot a Final Fourban való rész- vételre. Első körben Michael Wiederer, az EHF elnöke a pályaválasztó csapa- tok neveit emelte ki az üveggömbből: a nőknél a Team Esbjerg és a Metz Handball, a férfiaknál az SC Magdeburg és a Barça csapatai várták az ellen- felüket. Ezután következett a sorsolás izgalmas része, melynek fontosságát bizonyítva Wiederer úr mindkét üveggömböt felemelve alaposan összerázta a maradék két-két golyót. A nőknél elsőnek a Győri Audi ETO KC neve került elő, mely azt jelentette, hogy Team Esbjerg – Győri Audi ETO KC és Metz Handball – SG BBM Bietigheim elődöntőkre kerül sor Budapesten, az MVM Dome Arénában. A férfiaknál kevesebb izgalom jutott a magyar szurkolók- nak, mivel a Telekom Veszprém nem jutott be a Final Fourba. Elsőnek az Aalborg Håndbold logóját láthattuk a kihúzott golyó felületén, mely szerint SC Magdeburg – Aalborg Håndbold és Barça – THW Kiel csapatai vívják meg csatájukat a döntőbe jutásért Kölnben, a LANXESS Arénában. A párosítások sorsolási sorrendje nem egyezik meg az elődöntők sorrendjével; a női és férfi mérkőzések pontos játékbeosztását a későbbiek folyamán hozzák nyilvános- ságra.

2024-05-07Bővebben »
Kijelölték a férfi bajnoki döntő időpontjait

Véglegessé váltak a K&H Férfi Kézilabda Liga két nyert mérkőzésig zajló döntőjének időpontjai.

1. mérkőzés: 
2024. május 24., péntek, 20:00 óra, Veszprém
Telekom Veszprém – OTP Bank-PICK Szeged
(tv: M4 Sport)

2. mérkőzés:
2024. május 29., szerda, 18:00 óra, Szeged
OTP Bank-PICK Szeged – Telekom Veszprém
(tv: M4 Sport)

3. mérkőzés (ha szükséges): 
2024. május 31., péntek, 20:00 óra, Veszprém
Telekom Veszprém – OTP Bank-PICK Szeged
(tv: M4 Sport)

2024-05-06
VAKSZ: Három vereség, egy Final Four

2024-05-06

2024 május 3-án, pénteken délelőtt 11:00 órai kezdettel Hamburgban az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elnöke, Michael Wiederer kisorsolta a 2023-2024. évi férfi Európa Liga elődöntőinek párosítását. A negyeddöntők sikeres megvívása után a címvédő német Füchse Berlin, a magyar válogatott Rosta Miklóst soraiba tudó román CS Dinamo Bucuresti, a német SG Flens- burg-Handewitt és a szintén német Rhein-Neckar Löwen jutott a négyes döntőbe. Mind a négy csapat nevét egy kalapból húzták ki. Az elődöntők sor- solását követően a következő párosítás alakult ki: SG Flensburg-Handewitt – CS Dinamo Bucuresti és Rhein-Neckar Löwen Füchse Berlin. A Final Four mérkőzései 2024. május 25-én, szombaton (elődöntők) és 26-án, vasárnap (bronzmérkőzés, döntő) kerülnek megrendezésre Hamburgban, a Barclays Arénában. A végleges menetrendet egy későbbi időpontban hozzák nyilvá- nosságra.

2024-05-03Bővebben »
Férfi Európa Kupa: Valur - Olimpiakosz SFP a döntőben

Kedden délután az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) székházában kisorsol- ták a 2023-2024. évi férfi Európa Kupa döntőjének pályaválasztói jogát. A két elődöntő párharcából a görög Olimpiakosz SFP (a magyar FTC-Green Collect csapatát ejtette ki) és az izlandi Valur (a román CS Minaur Baia Mare gárdája felett diadalmaskodott) került ki győztesen. A sorsolás szerint az izlandi csapat haza pályán lép pályára az első mérkőzésen (2024. május 18-19.), míg a visszavágóra görög földön kerül sor (2024. május 25-26.).

2024-04-30
Tóth Nikolett távozott Mosonmagyaróvárról

Közös megegyezéssel szerződést bontott Tóth Nikolett és a Motherson Mo- sonmagyaróvári KC. A 22 éves irányító az elmúlt időszakban sérülés miatt nem volt bevethető, és a hátralévő mérkőzéseken sem fogja segíteni a csa- patot. Niki az elmúlt két évben 44 bajnoki mérkőzésen lépett pályára moson- magyaróvári színekben, ezeken a találkozókon 90 gólt szerzett. Az Európa Ligában a 2022-2023. évi idényben nyolc mérkőzésen kapott játéklehető- séget, 21 gólt jegyeztek fel a neve mellé, s hat alkalommal állították ki két percre. A 2023-2024. évi szezonban már nem ment neki ilyen jól: hat talál- kozón mindössze négy gólra tellett az erejéből. Az már korábban kiderült, hogy a játékos a következő idényt a DVSC SCHAEFFLER csapatánál fogja kez- deni.

Forrás: Motherson Mosonmagyaróvári KC honlap / Mkcse

2024-04-30
VAKSZ: Jöhet a Fradi és a Veszprém idegenbeli bravúrja

2024-04-29
<<<     1234567 ... >>>

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk